October 13, 2020 marin

Mbani një dietë të shëndetshme dhe zgjidhni ushqime nga grupet ushqimore si: drithëra, fruta, perime, mish, peshk, qumësht, djathë, kos, etj

Te pakten nje here ne dite konsumoni drithera, pasi permbajne vitaminen B dhe hekur, te cilat jane shume te rendesishme per dhembet tuaja. Dietes tuaj duhet ti shtoni fruta dhe perime te fresketa, pasi ato permbajne vitamin A dhe C, te rendesishme per nje shendet te mire te gingivave. Konsumoni ushqime si qumesht, kos, djathe dhe produkte te tjera bulmeti, sepse ato jane te pasur me calcium, i cili forcon dhembet tuaja.